Sunday, March 13, 2011

Skriftlig oppgave 2

Fortell om arbeid og næringsliv i et land du kjenner godt. Hva lever folk av? Hva produserer de? Hva eksporterer/importerer de? Hvilken jobber er lettest å få i dette landet i dag? Hvilke er vanskelige å få? Tror du at det kommer til å bli store forandringer i framtida?

Det er mange typer jobber og næringer i Vietnam i dag. For mange år siden ble Vietnams økonomi basert dyrking av ris. Vietnamkrigen ødela det meste av landets økonomi og vi måtte bygge landet opp igjen.

Etter 1986 innførte Vietnam markedsøkonomi. Landbruk er fremdeles Vietnams viktigste næring. Vietnam eksporterer ris, svart pepper, kaffe, te og fisk. Rundt 50% av det vietnamesiske folk lever av jordbruk nå men det er blitt færre år for år.

Fabrikkindustri, IT-industri og industri med høy teknologisk standard blir viktigere og viktigere og er riktig for Vietnams økonomi i dag og i fremtiden. Oljeindustri er ny i Vietnam, men når er vi den tredje største oljeeksportøren i sør-øst asia.

Det er ikke så vanskelig å få (manuell) jobb i Vietnam, men det er ikke så lett å få en god jobb med høy lønn. Hvis du har utdanning du har større sjanse for å få jobb.

No comments:

Post a Comment